Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρεις νεκροί και 35 τραυματίες σε συγκρούσεις ακροδεξιών και νεοναζί με αντιφασίστες στη Βιρτζίνια



Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες στο πλαίσιο των βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς. Ένας ακροδεξιός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος αντιφασιστών διαδηλωτών, σκοτώνοντας μια 32χρονη γυναίκα.

Επίσης δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαιναν κοντά στο Σάρλοτσβιλ, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ, Αλ Τόμας, ενώ πρόσθεσε πως οι τραυματισμοί κατά τις συγκρούσεις κυμαίνονται από απειλητικοί για την ζωή έως και ήσσονος σημασίας.

Ο άνδρας, οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος, συνελήφθη και η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως υπόθεση ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για τον 20χρονο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς Τζούνιορ, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, τραυματισμούς και απόπειρα διαφυγής από τους αστυνομικούς.



Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης των ακροδεξιών μεταξύ των οποίων ήταν η altright (υποστηρικτές του Τραμπ), νεοναζί και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Unite the Right» και συνοδευόταν από ρατσιστικά και ομοφοβικά μηνύματα. Πολλά από τα μέλη των ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες, δάδες και φωνάζοντας «δεν θα μας αντικαταστήσετε».
Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Ενάντια στη συγκέντρωση διαδήλωναν αντιφασίστες και αντιρατσιστές. Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεσαν το σκηνικό ενώ έγιναν και αρκετές προσαγωγές.


Πηγή: http://tvxs.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας

Πώς να φτιάξουμε ένα περιστρεφόμενο κομποστοποιητή,εύκολα και οικονομικά

Πώς να φτιάξουμε ένα περιστρεφόμενο κομποστοποιητή. Ένα από τα κλειδιά για την κομποστοποίηση είναι ο καλός αερισμός. Τα βακτήρια χρειάζονται οξυγόνο για να πραγματοποιήσουν την διαδικασία που δημιουργεί το πλούσιο λίπασμα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα βαρέλια κομπόστ μπορεί να είναι ακριβά, μπορεί να σας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε τη δική μας κατασκευή, με πολύ λιγότερα χρήματα και λίγο από το χρόνο σας. 1. Παίρνουμε 1 βαρέλι και ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο από το πάνω μέρος και μία στο κάτω    μέρος,ανάλογα με το πόσο χοντρός είναι ο σωλήνας μας. 2.Παιρνάμε τον σωλήνα από τις 2 τρύπες που ανοίξαμε. 3.Δημιουργούμε ένα πορτάκι στη μέση του βαρελιού(όχι πολύ μικρό ώστε να χωράνε τα πράγματα που θα βάζουμε). Διαβάστε τα υπόλοιπα βήματα στην σελίδα:  http://tokthma.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html

Νίκολα Τέσλα: O Προμηθέας του Ηλεκτρισμού

Από τον Γιώργο Στάμκο «Ο Νίκολα Τέσλα παραμένει ο μύθος, το κεντρικό σημείο, το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα».  Gerry Vassilatos, Lost Science Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε τα μεσάνυχτα της 10 ης  Ιουλίου του 1856 , κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας γεμάτη λαμπερές αστραπές… Ήταν μια ηλεκτρισμένη νύχτα κι εκείνος είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια από τις πλέον «ηλεκτρισμένες» περιοχές της Ευρώπης: σε μια μεθόριο που χώριζε δύο αυτοκρατορίες, την Αυστροουγγρική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γεννήθηκε στο χωριό Σμίλιαν της Λίκα, μια περιοχή που ανήκει σήμερα στην Κροατία , αλλά τότε αποτελούσε τμήμα της λεγόμενης Vojna Krajina, δηλαδή της παραμεθόριας «στρατιωτικής περιοχής» της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, που ήταν αυτόνομη και κατοικούνταν κυρίως από Σέρβους πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της κατεχόμενης από τους Οθωμανούς Σερβίας. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Τέσλα γεννήθηκαν και ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Μπέρναρντ Σο